I read "The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) does not recommend that people who are well wear a face mask to protect themselves from respiratory diseases, including coronavirus (COVID-19)." I understand that the viruses are not filtered by ordinary masks (non N95 ) due to the small particle size. In Japan, it is almost mandatory to wear a mask when you go out.
Here are my questions:
1) If face masks are not so effective, then why are medical professionals frantically seeking even ordinary masks? 2) Is wearing masks in Japan (and in China, and other countries) because of the culture or based on effectiveness?
Of course I understand you have to wear a mask properly and wash your hands and avoid touching your mouth, nose and eyes. And we maintain social distance.
日本語:CDCのサイトを見ると、普通のマスクは、医療従事者以外の健常者には勧めないとあります。ウイルスは粒子が小さいので、普通のマスクでは、ブロックされないと言っています。日本とか、中国では、マスクは必須ですが、1)普通のマスクの効果がなければどうして、医療界で使用して、今不足が問題になって、その調達に奔走しているのでしょうか?2)日本で、マスクを使うのは、そういう慣習があるからでしょうか、それとも、効果があるからやっているのでしょうか?
勿論、マスクのつけ方を的確にすること、手を洗う事、目、口、鼻を触らないこと、人と人との間を2m開ける事が必須であることは理解しています。専門家の方に答えていただける事感謝いたします。
よろしくお願いします。
CDCから、「布製のもので顔を覆うように」というrecommendationが出されました。特に、コミュニティー内で感染が広がることが懸念されているような地域では、買い物に出かけたりする場合など、Social Distancingを維持することが難しい場所で、そのようにすることが勧められています。ただし、ここで勧められている"cloth face coverings"とは、医療用に使われるマスクや、N95マスクのことではない、と強調されています。これらのマスクは、医療従事者の方々のために確保する必要があるためです。アメリカにおいてこのようなガイダンスが出されるのは異例のことだと思いますが、それほどコミュニティー内での感染が拡大してきている、ということだと思います。ただし、Social Distancingと手洗いが重要であることは変わりませんので、この2つを励行することは続けるように致しましょう。私も注意していきたいと思います。